Фондация За доброто стартира от гражданската инициатива #Задоброто и още от началото

...
Фондация За доброто стартира от гражданската инициатива #Задоброто и още от началото
Коментари Харесай

Нов интеграционен център #Задоброто

Фондация " За положителното " започва от гражданската инициатива #Задоброто и още от началото на акциите им ние следим тяхната активност. Те бяха дейни по най-различни тематики, подсигуриха да вземем за пример стипендии за децата на медиците от първа линия, които изгубиха живота си по време на пика на пандемията. 

Със старта на кървавата инвазия на Русия в Украйна #Задоброто светкавично реагира, обединявайки доста доброволци в новосформиран център за поддръжка на бягащите от войната в Украйна. Днес с наслада научихме, че центърът се реалокира на нов адрес и доста уголемява активността си.

В новия Интеграционен център #Задоброто ще се съберат на едно място представители на институциите, с цел да бъде улеснено включването на украинските бежанци в обществената система, здравната и просветителната системи и в пазара на труда.

" Ще свързваме търсещи и предлагащи работа и преквалификация. Ще организираме правни съвещания. Ще вършим курсове по български език за деца и възрастни ", описват уредниците. Те ще продължат и да осигуряват психологическа помощ за жертвите на войната. Ще има лечебни занимания и креативен курсове за младежи. Разбира се, отново ще има център за филантропична помощ и почасов детски център за усмивки.



Центърът ще работи както и до момента: от понеделник до събота: от 9.00 до 19.00 ч. за банкет на дарения и от 10.00 до 17.00 ч. - работа с хора, търсещи поддръжка. Адресът е ул. " Филип Кутев "  1, кв. Хладилника, в централния офис на Овeргаз Инк. АД, тел. За връзка и куриери: 0876 157 406.

Достъпът с публичен превоз е елементарен и комфортен. Станция " Витоша "  на линия 2 от метрото е напълно наоколо. Има спирки на рейсовете 120, 65, 83, 88, 98.

" Благодарни сме на домакините от SoftUni Digital, без които филантропичният център " Отворени порти "  нямаше да бъде вероятен през първите три месеца. Благодарни сме на домакините ни от Овергаз, без които новият и по-голям център #Задоброто нямаше да бъде вероятен през идващите месеци ", пишат от фондацията. 

Който желае да се включи с помощ, ето какви са настоящите потребности на интеграционния център: " търсим мъже доброволци (извинявайте девойки, това не е дискриминация, просто желаеме да ви спестим мъкнене на кашони!!) - трябват ни по 6 индивида на ден, като уикенда ще са нужни към 10-12, с цел да се оправим с всичко. "

Всеки, който желае да се включи може да изпрати Viber известие на един от координаторите - Елица Йончева, на номер: 0894 504 983. Необходима е и помощ за оформянето на детски ъгъл:

 
" Доброволците ": Аделина Банакиева, която на вятъра пита къде е страната
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР